Versoepeling regels: mogen we het veld weer op? - RKVV HAVO Haalderen

Versoepeling regels: mogen we het veld weer op?

Versoepeling regels: mogen we het veld weer op?

22 april 2020 14:00

Domien Stoffels

Gisterenavond heeft minister-president Mark Rutte bekendgemaakt dat het vanaf 29 april weer toegestaan is om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. Wat betekent dit concreet?

Kinderen tot en met 12 jaar mogen van de overheid weer voetballen. De 1,5 meter afstand hoeft voor voetballers van de mini’s tot en met de JO12 niet te worden aangehouden. Jeugd van 13 tot en met 18 jaar oud mogen ook het veld weer op, mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Verenigingen mogen dus na de genoemde datum, onder begeleiding (van trainers/leiders), weer voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen.

Competities zullen (nog steeds) niet eerder starten dan het begin van seizoen 2020-2021, mag er geen gebruik worden gemaakt van kleedkamers en is het niet toegestaan om de kantine te openen.

Starten de trainingen bij HAVO dus weer op 29 april?

Ondanks dat dit onze (HAVO) voorkeur heeft, is dit nog niet duidelijk op het moment van schrijven. Reden hiervoor is dat er afhankelijkheid is van het standpunt van de KNVB en lokale overheid. Nadere toelichting hieronder:

KNVB

Binnen de KNVB is een werkgroep bestaande uit verschillende disciplines al enige tijd bezig met de voorbereidingen. Nu er groen licht is om hiermee verder te gaan, worden voetbalvormen, trainingen, protocollen en tips (zoals het vaststellen van de beste route om groepsvorming tegen te gaan) verder ontwikkeld om de verenigingen, coaches en vrijwilligers straks goedbeslagen op weg te helpen en te ondersteunen door verenigingsadviseurs en technisch jeugdcoördinatoren. Wanneer welke vereniging de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de betreffende gemeente en de club. Deze week heeft de KNVB contact met de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) en worden de verenigingen nader geïnformeerd.

HAVO

Tot op heden hebben wij als vereniging altijd de richtlijnen vanuit de overheid (RIVM, GGD en/of gemeente) aangehouden en dat zal in dit geval ook zo zijn:

  • Indien het van de KNVB, VSG en/of de gemeente Lingewaard zal worden toegestaan: mag er ook van RKVV HAVO weer worden getraind vanaf volgende week woensdag, 29 april.
  • Mini’s tot en met de JO12 zullen mogen trainen zonder verdere restricties. Voor spelers van 13 tot en met 18 jaar zullen er specifieke oefeningen worden bepaald waarbij 1.5 meter afstand in acht zal moeten worden genomen.
  • Speler(s), ouder(s) en/of verzorger(s) zijn natuurlijk vrij om ondanks het positieve advies, te besluiten niet deel te nemen aan de trainingen.
  • Of, en zo ja, wanneer er weer zal worden getraind zal per team bekeken moeten worden. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid en mogelijkheid van trainers/leiders, maar ook van het aantal spelers dat deel zou willen/kunnen nemen. Trainer(s)/leider(s) van de teams zullen worden geïnformeerd zodra er meer bekend is en zullen verantwoordelijk zijn voor nadere communicatie over wanneer er voor jou/jullie team weer training zal zijn.

 

Trainingsveld

Deze week is begonnen met groot onderhoud van ons trainingsveld. Er komt nieuwe drainage (afvoer van regenwater), het veld wordt weer in profiel gelegd en er komen nieuwe ballenvangers en goals. Dit was (zoals jullie wellicht herkennen) hard nodig en stemt ons vrolijk! Dit zorgt er wel voor dat we geen gebruik kunnen maken van dit veld. Het hoofdveld zal beschikbaar zijn om op te trainen tot de zomerstop.

Onderhoud2.jpg

Tot slot

Wij sluiten ons graag aan bij de woorden van Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB: “Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.”

We hopen dat de bal weer snel mag rollen voor onze jeugd op het gras van ons sportpark!

Namens de Technische-Commissie Jeugd

 

Bron: “Jeugd weer voorzichtig de voetbalvelden op”. Link: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59881/jeugd-weer-voorzichtig-de-voetbalvelden-op

Delen

Lees meer over:
Jeugdnieuws breaking coronavirus

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!