Scheidsrechter

J.M. ten Broek.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag, 6 september speelde HAVO-1 haar tweede bekerwedstrijd in Huissen tegen Jonge Kracht. Deze tegenstander had de eerste wedstrijd met 5-1 verloren van OBW. Om een ronde verder te gaan in de beker zou er dus gewonnen moeten worden door de ploeg uit Huissen.

De wedstrijd werd door HAVO begonnen in een wat gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week tegen Eendracht Arnhem. Trainer Fred Razing wilde namelijk een aantal spelers graag ook op een andere positie zien spelen. Afgesproken werd om deze wedstrijd hetzelfde te benaderen als de vorige en dus Jonge Kracht op eigen helft onder druk te zetten. De eerste helft kwam dit er niet helemaal uit, mede omdat Jonge Kracht vrij gemakkelijk de vrije man wist vinden. Dit leidde tot een paar kleine kansen voor Jonge Kracht. HAVO kwam er een paar keer goed uit, gescoord werd er echter niet. Gijs Gertsen schoot op het einde van de eerste helft nog een vrije trap richting de kruising van Jonge Kracht, echter werd deze goed gekeerd door de keeper.

Archief foto, HAVO - Jonge-Kracht (2016) © Fons Sluiter

De tweede helft begon met drie wijzigingen: Richie Wagener, Jurgen van Swaaij en Rob Derksen kwamen in het veld voor Jari Gertsen, Jeff Derksen en Martijn Vernooij. De eerste tien minuten van de tweede helft startte HAVO goed. Jonge Kracht werd meer op eigen helft onder druk gezet en er werden een aantal goede aanvallen op de mat gelegd. Dit leidde in de 60e minuut tot een penalty. Sjors Venselaar werd door een verdediger van Jonge Kracht in de 16 meter onderuit getrokken. Kefas Schut benutte deze penalty. Kort daarna kwam Bas van Gaal goed door op links, zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal net gemist door Richie Wagener. Daarna werd Jonge Kracht beter, net als in de eerste helft konden ze de vrije man weer makkelijker vinden en liepen een aantal keer makkelijk door het middenveld van HAVO. Dit leidde in de 70e minuut tot de 1-1 waar een voorzet in de kluts bij de rechtsbuiten van Jonge-Kracht terechtkwam, die deze diagonaal inschoot.

In het vervolg ging het spel snel op en neer, het veld werd te groot en afstanden waren niet meer te belopen. Dit leidde aan beide kanten tot wat kleine mogelijkheden. Kort voor tijd kreeg HAVO nog de kans om de wedstrijd te beslissen: door slecht uitverdedigen kwam de bal terecht bij Kefas Schut. Hij legde de bal breed op Tim Vonk die met links de lat raakte. Kort daarna werd er door de scheidsrechter afgefloten.

Al met al kan HAVO niet geheel tevreden zijn met het spel dat is gespeeld. Ondanks dit resultaat heeft het nog wel alles in eigen hand in het bekertoernooi. Als er aanstaande zondag (thuis) van OBW zal worden gewonnen, is de 2e ronde bereikt.

Zien we jou langs de lijn om onze mannen aan te moedigen? Om 14.00 uur zal er worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter G.H.G. van Tintelen.

Wist je dat je gratis HAVO sponsor kunt worden door via Onze-Clubwinkel je reguliere aankopen te doen?

Beschikbare winkels zijn o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl en booking.com (en nog 400 andere websites)

Klik hier, of op onderstaand plaatje om HAVO sponsor te worden!