Scheidsrechter

van den Dam, J.G.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag 30 augustus speelde HAVO-1 de eerste officiële wedstrijd na de “Corona-break” tegen vijfdeklasser Eendracht-Arnhem. Dit bekerduel was het officiële debuut voor nieuwkomers: Timo Verpoort, Sven Meuwsen, Bas van Gaal, Rob Vonk en Jari Gertsen.

Vanwege het verschil in klasse waar beide teams in uitkomen, was vooraf ‘bij velen’ in Haalderen de verwachting dat HAVO deze wedstrijd relatief eenvoudig zou gaan winnen. En zo geschiedde, de einduitslag mag gerust historisch worden genoemd: 15-0!

Trainer Fred Razing had zijn mannen vooraf de opdracht gegeven om de gehele wedstrijd volle bak druk te zetten om zo een conditionele slag te kunnen slaan. En zo was uiteindelijk de uitvoering ook: HAVO gaf direct veel druk en Eendracht kwam maar mondjesmaat van haar eigen helft af. Dit resulteerde na 25 minuten spelen al in een 5-0 voorsprong door goals van Kefas Schut (2x) en Thijs Barten (3x). Ondanks deze ruime voorsprong “liep het achterin nog niet als een geoliede machine en kon er op momenten beter worden door-gedekt en moest de coaching beter”, aldus aanvoerder Rob Derksen.  Dit werd in het vervolg beter opgepakt en dit leidde tot een zeer riante 9-0 voorsprong in de rust.  Overige doelpuntenmakers in de eerste helft waren Tim Vonk (2x) en Kefas Schut (2x).

De tweede helft werd begonnen met drie wijzigingen in de achterhoede: Sven Meuwsen, Jurgen van Swaaij en Rob Derksen gingen eruit voor Martijn Vernooij, Jeff Derksen en Ritchie Wagener. Fred Razing had zijn spelers in de rust de opdracht gegeven om vooral door te gaan met waar de eerste helft mee geëindigd was: “druk zetten en doelpunten maken”. Ook hier werd gehoor aan gegeven: Lex Doeleman wist de bal vrij snel in het net achter de doelman van Eendracht te krijgen. Hierna is de score gestaag uitgebouwd naar een historische 15-0. De goals in de tweede helft zijn gemaakt door Richie Wagener, Bas van Gaal, Jeff Derksen, Thijs Barten en Tim Vonk.

Tussenstand na 50 minuten spelen (10-0)

Ook vonden nog 2 wissels plaats, Jari Gertsen en Timo Verpoort kwamen in plaats voor Kefas Schut en Steven Paul.

Al met al een prima overwinning tegen een relatief zwakke tegenstander.

Aankomende zondag speelt HAVO 1 in Huissen tegen Jonge Kracht en kan er meer weerstand worden verwacht. Vorig jaar is de ploeg uit Huissen in de competitie (4e klasse) als tweede geëindigd achter GVA. De eerste bekerwedstrijd ging voor Jonge Kracht overigens met 5-1 verloren tegen OBW.

Hopelijk kan HAVO-1 op steun rekenen van vele supporters aanstaande zondag. Kom jij ook?