Datum

20 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 20 september 2020 speelde HAVO de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2020/21 op een zonnig sportpark ‘de Notenboom’ tegen VV Ewijk. Trainer Fred Razing was niet aanwezig bij deze wedstrijd en is vervangen door invalcoaches Michael Rutjes en Hans Bosveld. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter ere van Jos Venselaar.

Vorig jaar heeft Ewijk uitstekend gepresteerd als promovendus in de 3e klasse. Bij het afsluiten van de competitie in maart, vanwege Corona, stond Ewijk op een verdienstelijke 4e plek. Vorig jaar heeft HAVO de uitwedstrijd met 2-0 verloren en Ewijk staat te boek als een stugge tegenstander.

Het strijdplan van HAVO was gelijk aan de afgelopen wedstrijden in de beker, vroeg druk zetten en met een goede opbouw ervoor zorgen dat er goede aanvallen op de mat werden gelegd. HAVO startte de wedstrijd echter stroef, vanwege onnauwkeurigheden in de passing kon Ewijk in de eerste helft drie keer in de counter alleen op keeper Steven Paul af. Gelukkig voor HAVO kon Steven hierop drie keer goed redding brengen en voorkwam daarmee een tegengoal. Een aantal keer kwam HAVO in de eerste helft goed door via de flanken. Dit leverde na een kwartier de eerste goal op, Kefas Schut werd hard aangespeeld in de 16 meter en hij kon de bal direct verlengen naar Sjors Venselaar die vervolgens de 1-0 voor HAVO in de korte hoek binnen werkte. In het vervolg van de eerste helft kwam HAVO nog een aantal keren goed door, voornamelijk via Bas van Gaal op links. In de eindfase ontbrak echter het overzicht of een goede afronding.

In de rust werd door de invalcoaches aangegeven dat we veel zuiniger in balbezit moeten zijn. Daarnaast sneller van kant wisselen om zodoende de vrije ruimte aan de zijkant te vinden en het stugge Ewijk uit elkaar te spelen. De tweede helft werd dit redelijk opgepakt door HAVO. HAVO was de bovenliggende partij en dit leverde in de 60e minuut de 2-0 op. Een voorzet van Kefas Schut werd door de keeper van Ewijk in eigen goal geslagen. De bal was ongeveer een halve meter over de lijn. De scheids had dit niet goed kunnen waarnemen, gelukkig beschikte Ewijk over een eerlijke grensrechter die aangaf dat het een goal was. Kort na deze goal viel echter de 2-1 van Ewijk, Tom Diebels werd via een voorzet vanaf de rechterkant gevonden en kon vrij intikken. HAVO raakte hierdoor niet van de leg, door goed doorstappen van Bas van Gaal op links kreeg Sjors Venselaar in de kluts de bal vrij voor de keeper in de 16 meter en benutte deze kans feilloos. Deze goal zorgde ervoor dat Ewijk de kluts kwijt was en uit positie ging lopen. Hierdoor was er veel ruimte voor onze middenvelders, die het spel goed verplaatsten. In de 80e minuut leverde dit de 4-1 op van Thijs Barten. Een slechte aanname vanuit een lange bal zorgde eerst nog dat een Ewijk verdediger de bal kon wegwerken, echter schoot hij de bal zo in de voeten van Thijs. Toen was het een koud kunstje om de bal in de verre hoek binnen te schieten. HAVO probeerde vervolgens de wedstrijd rustig uit te spelen, dit ging niet helemaal goed. In de 90e minuut werd een corner van Ewijk met het hoofd binnen gewerkt door Luuk Könning. Kort hierop werd door de goed leidende scheidsrechter afgefloten en waren de eerste drie punten van dit seizoen binnen!

Aankomende zondag gaat HAVO op bezoek in Arnhem, bij Arnhemse Boys. Arnhemse Boys verloor haar eerste wedstrijd met 3-1 van Eldenia en zal er dus op gebrand zijn om dit recht te zetten. Voor HAVO de taak om vanaf de start beter voor de dag te komen dan de wedstrijd tegen Ewijk. Wij hopen onze trouwe supporters dan weer langs de lijn te zien!