Corona-virus update - RKVV HAVO Haalderen

Corona-virus update

Corona-virus update

11 maart 2020 11:30

Domien Stoffels

Tussen het moment dat wij hebben gecommuniceerd dat we preventief geen handen meer willen (laten) schudden voorafgaand en aansluitend aan wedstrijden en het moment van schrijven zijn er aardig wat dingen gebeurt met betrekking tot het corona-virus.

Hierbij een update en toevoeging ten aanzien van het RKVV HAVO advies/beleid:

Van 128 geregistreerde gevallen van corona besmetting is het aantal inmiddels opgelopen naar 503 en zijn er in totaal vijf corona doden te betreuren. Tevens is er een heel pakket met maatregelen aangekondigd specifiek in de provincie Brabant, waaronder het verbieden van wedstrijden in de ere- en eerste divisie door de veiligheidsregio Brabant. Ook is “ons” advies om geen handen te schudden inmiddels officieel geworden vanuit het RIVM.

KNVB
De KNVB spreekt vandaag in Zeist met vertegenwoordigers van de ere- en eerste divisie over de gevolgen van de afgelastingen in Brabant en de mogelijke scenario's voor als er nog meer maatregelen volgen. De bond bespreekt vandaag ook wat de gevolgen voor het amateurvoetbal zijn van de maatregelen die genomen worden om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Als hier iets uitkomt wat van invloed is voor onze vereniging volgt hierover uiteraard nadere communicatie.

Een eerste uitkomst van dit overleg is dat alle amateurwedstrijden in Brabant tot en met maandag 16 maart worden afgelast. 

RIVM

In principe is er vanuit het RIVM geen wijziging van kracht ten aanzien van het beleid wat wij als voetbalvereniging reeds hadden ingesteld (geen handen schudden) en de algemene hygiënemaatregelen: goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Men stelt dat het virus zich vooral verspreidt via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen en geeft aan dat “wie geen symptomen vertoont, amper een besmettingsgevaar vormt”.

Brabant

Door het in verhouding grote aantal besmettingen in deze provincie is dinsdag 10 maart mensen die in deze provincie wonen verzocht ’zeven dagen van sociale onthouding’ in te lassen. Diverse evenementen (met meer dan 1000 bezoekers) en wedstrijden in het betaald voetbal zijn o.a. verboden. Het RIVM stelt dat de kans dat je het coronavirus hebt opgelopen nog steeds erg klein is, ook in Brabant. Maar het RIVM en de veiligheidsregio's in Brabant willen graag het zekere voor het onzekere nemen en vragen mensen met milde ziekteverschijnselen thuis te blijven. Dit allemaal met als doel de verspreiding van het virus in te dammen.

Gisteren is ook bekend gemaakt dat 28 medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg zijn besmet met het coronavirus. Zij waren niet in risicogebied en hadden geen contact met Covid 19-patiënten. Dit laat zien dat het virus „onder de radar” kan blijven”.

HAVO Beleid

Logischerwijs blijven de adviezen: (1) geen handen te schudden en (2) geen gezamenlijke bidons te gebruiken van kracht. Het is voor ons als vereniging natuurlijk prioriteit nummer één om het virus buiten de deur te houden en daarom willen we het advies wat voor mensen in Brabant (maar ook voor verschillende instanties en/of bedrijven) geldt, ook voor al onze vrijwilligers, speler(s), ouder(s), verzorger(s), supporters en bezoekers (en iedereen die we niet specifiek hebben benoemd) overnemen:

Is er sprake van luchtwegproblemen (zoals hoesten, kortademigheid, longontsteking), (hoge) koorts, en/of is er contact geweest met een patiënt van het coronavirus of ben je in een risicogebied geweest (China, noord Italië, e.d.), blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet.

Zodra er meer informatie bekend is, en/of een wijziging ten aanzien van dit beleid van kracht zal zijn, zullen we dit via onze website bekend maken en daarnaast richting onze trainers/leiders communiceren om dit binnen de team(s) verder te delen.

Het laatste nieuws over het corona-virus en de gevolgen hiervan voor onze vereniging zijn terug te vinden op deze overzichtspagina: www.havohaalderen.nl/corona

 

Vragen over het coronavirus?
RIVM webpagina hier: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
De Rijksoverheid heeft tevens een speciaal telefoonnummer: 0800 - 1351, bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

Delen

Lees meer over:
belangrijk breaking coronavirus

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!