Afgelasting geheel amateurvoetbal tot 1 april - RKVV HAVO Haalderen

Afgelasting geheel amateurvoetbal tot 1 april

Afgelasting geheel amateurvoetbal tot 1 april

12 maart 2020 16:30

Domien Stoffels

Alle wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal zijn door de KNVB afgelast in verband met het coronavirus. De maatregel, die geldt tot het eind van de maand, volgt na het besluit van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd mensen te verbieden.

Woensdag 11 maart werd na overleg tussen de KNVB en de clubs in het betaald voetbal nog besloten dat alle wedstrijden buiten Noord-Brabant door zouden kunnen gaan mét publiek. 

Aanvullende maatregelen

Het kabinet komt nu echter met aanvullende maatregelen, omdat er in Nederland steeds meer coronabesmettingen zijn, waarvan de bron niet bekend is.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de voetbalcompetities en wanneer de duels worden ingehaald.

KNVB
De KNVB zegt hierover het volgende: Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Trainingen bij HAVO
RKVV HAVO sluit zich aan bij het advies van de KNVB. Er zullen dus tot 1 april naast wedstrijden (helaas) ook geen trainingsactiviteiten plaatsvinden op sportpark 'De Notenboom'. Een rigoreus besluit, maar gezien het verloop van het corona-virus en de prioriteit deze uitbraak in te dammen, wat ons betreft de enige en dus juiste keuze. 

Toevoeging vrijdag 13 maart: naar aanleiding van enkele vragen: Naast het afgelasten van alle activiteiten op sportpark de Notenboom zal vanuit de club ook geen medewerking verleend worden aan het bijvoorbeeld uitwijken naar een zaal e.d. (dit is in lijn met het landelijk beleid m.b.t. zaalsporten). 

Super-Sunday
De geplande "Super-Sunday" op 26 maart kan hierdoor tevens geen doorgang vinden en is afgelast. Zodra een nieuwe datum bekend is, zal deze worden gecommuniceerd via deze website en onze Facebook pagina. 

Klaverjassen
Speelronde 11 van het klaverjassen, gepland op vrijdag 20 maart in onze kantine is ook afgelast.Ook hier geldt dat zodra een nieuwe datum bekend is, deze zal worden gecommuniceerd via deze website. 

En nu.....?
Zodra er meer informatie bekend is, en/of een wijziging ten aanzien van dit beleid van kracht zal zijn, zullen we dit via onze website bekend maken en daarnaast richting onze trainers/leiders communiceren om dit binnen de team(s) verder te delen.

Het laatste nieuws over het corona-virus en de gevolgen hiervan voor onze vereniging zijn terug te vinden op deze overzichtspagina: www.havohaalderen.nl/corona


Vragen over het coronavirus?

RIVM webpagina hier: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
De Rijksoverheid heeft tevens een speciaal telefoonnummer: 0800 - 1351, bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

===========================================================================================================


Historische en ongekende situatie in ons land. Drie weken lang, geen voetbalwedstrijden en/of trainingen.

Delen

Lees meer over:
belangrijk breaking coronavirus

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!