Haalderense gemeenschap slaat handen ineen

Haalderense gemeenschap slaat handen ineen

29 september 2021 6:30

Domien Stoffels

HAALDEREN - Voetbalvereniging RKVV HAVO, dorpshuis De Tichel, Haalderen Leeft, stichting Kivac en tennisclub Haalderen hebben samen zitting genomen in de werkgroep ‘Accommodatieplan Haalderen’.

Met hulp van adviesbureau Spectrum wordt met de betrokken verenigingen/stichtingen een mogelijke centralisatie voor zowel sport, als maatschappelijk culturele activiteiten verkend. Doelstelling is half november 2021 een conceptplan bij het gemeentebestuur neer te leggen met daarin een grofstoffelijk plan, een beoogd gebruikers- en dekkingsplan, een concept vlekkenplan buitenruimte voor een eventuele multifunctionele accommodatie. 

De gemeente Lingewaard is jaren geleden begonnen met een nieuw beleidskader. Ze kiest ervoor om per dorp een accommodatieplan op te zetten. In Haalderen ontplooiden al mooie initiatieven, zoals ‘de openclubgedachte’ die uitgroeide naar een Vitaal Sportpark. Deze ontwikkeling zien we bij veel sportverenigingen terug en gaat over de verbreding van je aanbod. Zo kunnen er meer doelgroepen uit het dorp verbonden worden. Op deze manier hebben verenigingen in (kleine) kernen zoals Haalderen een duurzamere toekomst en kunnen inwoners blijven sporten en bewegen in de eigen kern. Door eventueel culturele, maatschappelijke en sociale activiteiten toe te voegen, ontstaat er één grote huiskamer waar ontmoeten centraal staat met daar in en omheen sport en beweging voor jong en oud. Door krachten te bundelen en de realiteit van de toekomst onder ogen te zien door in te spelen op de maatschappelijke verandering, werken we samen aan de leefbaarheid van Haalderen voor iedereen. 

Er is een aantal scenario’s geschetst:

1: Alles behouden zoals het is;

2: Een nieuw Vitaal sportpark en De Tichel renoveren conform nieuwe eisen;

3: Alles op één locatie. 

Om zoveel mogelijk van de doelstelling te bereiken, gaat de werkgroep scenario 3 ‘één multifunctionele accommodatie in Haalderen’ gelegen ergens aan de Notenboomstraat op een nader te bepalen locatie in goede harmonie met de omwonenden verkennen. Hoewel we nog helemaal niet weten wat het onderzoek ons zal brengen, vinden we het wel belangrijk om ook in deze fase transparant te zijn en jullie op de hoogte te brengen. We zien daar zoveel kansen om de leefbaarheid te bevorderen, maar ook even zoveel uitdagingen als het gaat om inrichting, de geografische ligging en daarbij zoveel mogelijk rekening houdend met de traditionele gedachten, het in stand houden van de bestaande belangrijke connecties met de senioren(woningen), het Hertenpark en de kerk.

De werkgroep laat de risico’s niet buiten beschouwing. Alle huidige activiteiten moeten gehuisvest worden en er moet ruimte zijn voor het ontplooien van nieuwe activiteiten. Dit moet zowel inhoudelijk, ruimtelijk als financieel passen. Voor het totale plan is draagvlak van de Haalderense inwoners en verenigingen essentieel. We vinden het belangrijk dat alle belangengroepen goed worden gehoord in de planvorming. Daarnaast verkennen we ook scenario 1 en 2 om tot een goede afweging te komen.

Nieuwgierig geworden? Meer info is terug te vinden op onze websites: www.tchaalderen.nl; www.havohaalderen.nl; www.dorpshuisdetichel.nl; www.kinderdorphaalderen.nl; www.haalderenleeft.nl of neem direct contact op met een van de werkgroepleden; Gerrit Kapteijns (G.Kapteijns@spectrumelan.nl) namens adviesbureau Spectrum, Ilse Kok (i.kok@Lingewaard.nl) namens Gemeente Lingewaard, Ben van Moerkerk (RKVV HAVO), Corina Rikken (Dorpshuis de Tichel), Robbert Weideveld (Stichting Kivac), Timo Leissner (Haalderen Leeft) of Jehan Rikken (Tennisclub Haalderen).

Bron: Het Gemeentenieuws 
Link naar het online artikel: https://lingewaard.gemeentenieuwsonline.nl/nieuws/algemeen/130692/haalderense-gemeenschap-slaat-handen-ineenNet als voorgaande jaren doet onze vereniging weer mee aan de Grote Clubactie. Zaterdag 18 september is de actie officieel van gestart gegaan en verkoopt onze (jongste) jeugd loten die €3 per stuk kosten, waarvan maar liefst 80% (€2,40) naar de club gaat: de jeugd wel te verstaan. Loten kunnen online worden aangekocht door op onderstaande banner te klikken. Help jij ons mee het doel te bereiken?

Steunons_banner_728x90.gif

Laatste week "Albert Heijn - Voetbalpassie"

Vanaf 13 september t/m 3 oktober is het bij Albert Heijn mogelijk om Voetbalpassiepunten te sparen voor onze vereniging. De opbrengst is op dit moment €300 gepasseerd en dat is natuurlijk een mooi bedrag waar wij erg blij mee zijn! Help jij ons een eindsprint te maken naar €400? 

Heb jij punten gespaard en HAVO geselecteerd, dan moet je nog wel op de button ‘sponsoren’ klikken zodat je punten ook daadwerkelijk aan onze vereniging worden toegekend.Klik op onderstaande banner voor meer informatie!

BANNER1.png
Bron: Het Gemeentenieuws
Delen

Lees meer over:
Accommodatie HAVO-100

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!