Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag: Arnhemse Boys 1 – HAVO 1 (2 - 5)

4 oktober 2021 10:45

Domien Stoffels

Onze razende reporter, tevens lid van de ’HAVO Hooligans’ was op zondag 3 oktober aanwezig op sportpark ‘de Schuytgraaf’ om verslag te kunnen doen van de tweede competitiewedstrijd van ons eerste elftal. Op deze druilerige zondagmiddag leek het, ondanks het vele balbezit van HAVO, even af te stevenen op een gelijkspel. Maar daar dacht “man of the match” Tim Vonk, anders over: hij wist tijdens zijn rentree een zuivere hattrick te scoren in de tweede helft, eindstand; 2 – 5.

Dat HAVO een zware wedstrijd tegemoet zou gaan werd in de beginfase direct duidelijk. Arnhemse Boys trok fel van leer, en speelde in de beginfase tegen, of op het randje. Een forse overtreding op keeper Leroy Razing werd door de scheidsrechter niet bestraft, en resulteerde slechts in een ingooi voor HAVO. Trainer Fred Razing die het daar niet eens mee was, en dit liet blijken, kreeg een reprimande.

HAVO was in de beginfase wel de betere partij. In de 11e minuut ronde Lex Doeleman een voorzet van Kefas Schut mooi af, door de bal door te koppen, en over de keeper, in het doel te werken (0 – 1). HAVO bleef aandringen, maar beloonde zichzelf in deze fase niet. Thijs Barten had tot tweemaal pech: de keeper ranselde de bal onder uit de hoek, en bij de daaropvolgende doelpoging stond een verdediger op de lijn om de bal uit de goal te houden. In de 31e minuut werd een mooi opgezette aanval door Sjors Venselaar afgerond (1 – 2)

Vlak voor rust scoorde Arnhemse Boys tegen. De buitenspelval mislukte compleet:1 – 2.

Na rust veranderde het spelbeeld niet; HAVO was veel aan de bal, maar echt dreigend werden ze niet. Uit een spaarzame tegenaanval scoorde Arnhemse Boys: de bal werd achter de verdediging van HAVO gegooid, maar keeper Leroy Razing stond iets te ver voor zijn doel en de aanvaller van Arnhemse Boys ronde beheerst af (2 – 2). Deze stand bleef op het bord, totdat Tim Vonk in de ploeg kwam voor Richie Wagener. Hij stond koud in het veld, kreeg een assist van Sjors Venselaar, en de eerste bal aanname van Tim resulteerde gelijk in een doelpunt! (2 – 3)

De HAVO supporters waren nog aan het feestvieren, en Tim had er direct alweer ééntje inliggen:  2-4! Vlak voor tijd scoorde hij zijn zuivere hattrick, door wederom een mooi opgezette aanval vanaf links beheerst af te ronden. Oftewel, “Man of the Match”? Tim Vonk wellicht, door zijn drie doelpunten, maar Stef Roelofs speelde wat ons betreft ook een hele sterke partij. Wie het weet, mag het zeggen ;)

Een verdiende overwinning, waarbij HAVO al eerder in de wedstrijd de trekker had moeten overhalen.

Aankomende zondag volgt een thuiswedstrijd tegen Eldenia. Deze ploeg staat na een gelijkspel tegen Blauw-Wit (3 – 3) op de tweede positie van de ranglijst met 4 punten uit twee wedstrijden. Zien we jou langs de lijn om HAVO te ondersteunen? De aftrap is om 14.00 uur.

Net als voorgaande jaren doet onze vereniging weer mee aan de Grote Clubactie. Zaterdag 18 september is de actie officieel van gestart gegaan en verkoopt onze (jongste) jeugd loten die €3 per stuk kosten, waarvan maar liefst 80% (€2,40) naar de club gaat: de jeugd wel te verstaan. Loten kunnen online worden aangekocht door op onderstaande banner te klikken. Help jij ons mee het doel te bereiken?

Bron: Razende Reporter, lid van de HKH :)