Facebook Toestaan Niet toestaan

In de media: HAVO - Eldenia (1 - 1)

11 oktober 2021 13:45

Domien Stoffels

HAVO was gisteren, op een zonovergoten sportpark 'de Notenboom', lang op weg naar een krappe zege op Eldenia. Maar in de slotminuut kwamen de gasten uit Elden langszij via een wonderschone treffer van grote afstand: 1-1.

,,Was wel dertig meter”, schatte HAVO-trainer Fred Razing balend. ,,Achterin hadden we de zaken prima voor elkaar, heel vervelend dat-ie er dan in de laatste minuut toch zo invliegt. Maar daar hadden we de keeper van het Nederlands elftal neer kunnen zetten; die had hem óók niet gepakt.”

Roy van der Hoek, trainer van Eldenia, kon na afloop wel leven met de 1-1 bij HAVO. ,,In de eerste helft waren we de bovenliggende partij, maar verzuimden we een van de kansen te verzilveren”, zei de coach. Dat kwam Eldenia duur te staan, want de thuisploeg scoorde op slag van rust wel via Lex Doeleman.

(tekst gaat verder onder de video)

,,De tweede helft was rommelig”, ging Van der Hoek verder met zijn analyse. ,,De tweede helft was rommelig en gelijkopgaand. In de eindfase kregen we er wel weer druk op en dat resulteerde in de 90ste minuut in een fantastisch doelpunt.” Die kwam op naam van Ferjo Maluhu, die scoorde met knal van afstand in de bovenhoek.

Bron: De Gelderlander