Facebook Toestaan Niet toestaan

Suuuuper-Sunday: HAVO - Trekvogels: 2 - 1 !

27 oktober 2021 10:15

Domien Stoffels

Zondag 24 oktober stond de topper tegen Trekvogels 1 op het programma. Trekvogels ging voorafgaand aan de wedstrijd aan kop in de derde klasse C, en was evenals HAVO tot deze wedstrijd ongeslagen (slechts één gelijkspel tegen drie aan de kant van de thuisploeg).

Bij binnenkomst op sportpark “De Notenboom” werd iedereen naar de coronacheck QR-code gevraagd, waarmee de organisatie reeds anticipeerde op de Super Sunday “Deutsche Mittag”, na afloop van de wedstrijd.

HAVO, waar Steven Paul de plaats van de geblesseerde Leroy Razing tussen de palen had ingenomen, bleef in het begin van de wedstrijd het goed voetballende team van Trekvogels aardig de baas. Desondanks wisten beide ploegen echter weinig kansen te creëren. Totdat in de 33e minuut Lex Doeleman op slinkse wijze op links enkele verdedigers uitspeelde en hard op doel schoot. De keeper kon de bal ternauwernood keren, maar zodanig dat de aanstormende Sjors Venselaar onberispelijk kon afronden: 1-0. Tot aan de rust wist HAVO deze stand gemakkelijk te consolideren.

Na rust tapte Trekvogels uit een ander vaatje, de bal ging sneller rond en zo voerden ze de druk op het HAVO-doel op. Het gemis van de geschorste Kefas Schut werd gevoeld, een schot tegen de paal belandde in handen van Steven Paul. Even later scoorde Trekvogels dan toch uit een corner. 1-1.

Met lange ballen probeerde Havo onder de druk uit te komen. Met nog 20-25 minuten te gaan, werden spitsen Thijs Barten en Sjors Venselaar gewisseld. Rob Vonk schoof van de back-positie door naar voren, om samen met verse kracht Joey Alofs als stormram te gaan dienen. De spanning steeg voor de HAVO-aanhang, die hoopte dat de goed leidende scheidsrechter Sanders, bij deze 1-1 stand maar snel zou affluiten. Hij trok echter 6-7 minuten bij.

In de slotminuut had HAVO nog éénmaal een uitval op rechts. Rob Vonk omspeelt de tegenstander, wordt ten val gebracht, staat direct weer op, en zet voor. Joey Alofs bedenkt zich geen moment, haalt de trekker over, en maakt onberispelijk de 2 – 1 !

Een Duitse overwinning op een “Deutsche Mittag”. Twee punten gestolen, maar niemand van HAVO die daar om treurde. Hierna stortte iedereen, ook aanhang van Trekvogels, zich in het feestgedruis van dj Hansi Schimanski.

Net als voorgaande jaren doet onze vereniging weer mee aan de Grote Clubactie. Zaterdag 18 september is de actie officieel van gestart gegaan en verkoopt onze (jongste) jeugd loten die €3 per stuk kosten, waarvan maar liefst 80% (€2,40) naar de club gaat: de jeugd wel te verstaan. Loten kunnen online worden aangekocht door op onderstaande banner te klikken. Help jij ons mee het doel te bereiken?

Bron: Razende Reporter, lid van de HKH :)