Facebook Toestaan Niet toestaan

In de media: HAVO piept en kraakt

14 februari 2022 8:30

Hans Basten

De bal rolde weer zondag op het veld van Havo in Haalderen. Afijn, de bal hobbelde vanwege het matige veld, maar thuisclub HAVO won de inhaalwedstrijd tegen het Nijmeegse Blauw Wit wel. Het werd 2-0 (1-0) waardoor de ploeg van coach Fred Razing mee blijft doen om de prijzen in de derde klasse C.

Over een kampioenschap wordt niet gerept in Haalderen, daarvoor is de selectie vermoedelijk te smal. Een plekje in de nacompetitie lijkt echter wel mogelijk, vindt ook Razing. ,,De competitie is lastiger dan uit de stand blijkt, maar de nacompetitie moet kunnen", lichtte de coach toe. ,,Maar dan moeten we wel fit blijven.”

En dat blijkt lastiger dan gedacht. De afgelopen zomer van De Bataven gekomen Daan Basten speelde vanwege een kapotte kruisband en een hamstringblessure tegen Blauw Wit pas zijn eerste wedstrijd voor HAVO, maar viel al in de derde minuut uit met een hamstringblessure aan zijn andere been.

Hij werd vervangen door Jeff Derksen die er op zijn beurt lang uit lag vanwege een liesblessure. Die maakte de wedstrijd wel af en scoorde daarbij ook nog, een kopbal bij de tweede paal na een corner. ,,En ik scoor normaal nooit”, zei hij na de wedstrijd. ,,En nu drie keer in één week, al was één van die doelpunten vorige week zondag wel in eigen doel.”

Kilootje of twintig

Vanaf de lijn was overigens goed te zien dat Derksen een tijd niet gevoetbald had. ,,Ik ben een kilootje of twintig te zwaar”, bekende hij. ,,Toch wil ik altijd spelen. Ik was dan ook niet blij dat ik in eerste instantie op de bank zat en de reden dat ik het veld kwam, was natuurlijk ook niet fijn. Ik vind het vooral ook heel vervelend voor Daan dat hij weer geblesseerd raakte.”

Derksen erkende dat de wedstrijd tegen Blauw Wit geen schoonheidsprijs verdiende. De irritaties tussen de spelers liepen regelmatig hoog op waardoor er weinig ruimte was voor goed voetbal. ,,Het was inderdaad een tikkeltje getergd aan beide kanten, maar gek genoeg hou ik wel van dit soort wedstrijden. En tegen Blauw Wit is het eigenlijk altijd zo. We liggen elkaar blijkbaar niet erg. Wat dat betreft is het extra fijn dat we wonnen. Dan stap je net wat lekkerder van het veld af.”

Vol voor gaan

Het doelpunt van Derksen viel vroeg in de tweede helft. Thijs Barten schoot de thuisploeg al na een goed half uur naar een 1-0 voorsprong. Hij had vlak voor de rust ook nog bijna een tweede gemaakt, maar keeper Luc Geijsen van Blauw Wit, die in eerste instantie de vrije trap van Barten verkeerd beoordeelde, zag de bal tot zijn geluk toch nog naast gaan.

,,Wat me vandaag in ieder geval duidelijk is geworden, is dat niemand bij ons verzaakt en bereid is er vol voor te gaan en dat is mooi”, besloot Razing.

© Foto's: Fons Sluiter
© Tekst: De Gelderlander (premium)

HAVO piept en kraakt: rentree Daan Basten van 3 minuten en invaller is ‘kilootje of twintig te zwaar’ maar scoort wel | Sport Betuwe | gelderlander.nl

Bron: De Gelderlander