Facebook Toestaan Niet toestaan

In de media: Eindstand HAVO-GVA staat al na 7 minuten op scorebord

14 maart 2022 15:30

Hans Basten

De Betuwse derby tussen HAVO en GVA begon doelpuntrijk, maar bloedde daarna langzaam dood. Het bezoekende GVA won, met 2-1.

Na drie minuten negeerde scheidsrechter Marco Arnoldus het vlagsignaal van HAVO-grensrechter Ringo Razing. De vogelvrije GVA-spits Tom te Boekhorst rondde koelbloedig af. Een minuut na de openingstreffer krulde Thijs Barten namens HAVO fraai de gelijkmaker binnen. In de zevende minuten pakte GVA wederom de leiding. Weer negeerde arbiter Arnoldus de voor buitenspel vlaggende grensrechter Razing. Dit keer was het Bas Bombach die profiteerde (1-2).

De zonovergoten, goed bezochte en sfeervolle derby, die zo spectaculair begon, was daarna over zijn hoogtepunt. GVA leunde achterover, maar kwam zelden in de problemen tegen een onmachtig HAVO. Pas in de blessuretijd kwam de thuisploeg nog serieus dichtbij, maar een achterwaartse kopbal van Kefas Schut belandde op de lat. Door de nederlaag tegen de buren uit Doornenburg is HAVO zijn ongeslagen status in de derde klasse C kwijt.

© Foto's: Fons Sluiter
© Tekst: De Gelderlander (premium)

Bron: De Gelderlander