Datum

13 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 13 september 2020 speelde HAVO-1 de derde en laatste bekerwedstrijd thuis tegen OBW uit Zevenaar. OBW heeft de afgelopen twee seizoenen om het kampioenschap meegedaan in de Derde Klasse C. Deze wedstrijd kon dus als een uitstekende graadmeter worden gezien om te kijken waar het team staat voor aanvang van de competitie.

De contouren van de beoogde basis voor de competitie worden steeds meer zichtbaar. Trainer Fred Razing had zijn spelers de opdracht meegegeven om OBW op eigen helft onder druk te zetten, maar om op bepaalde momenten ook in te zakken om ruimte achter de verdediging van OBW te creëren. HAVO startte de eerste helft scherp, de bal ging op een hoog tempo rond, wat leidde tot een aantal mooie aanvallen. OBW werd voor het grootste gedeelte van de eerste helft op eigen helft gehouden en werd enkel door een aantal spaarzame counters gevaarlijk. Het overwicht in de eerste helft leidde echter niet tot een voorsprong voor HAVO. Kefas Schut miste op slag van rust de grootste kans van het eerste gedeelte: na een slim overstapje werd hij in de 16 meter vrij aangespeeld. Helaas, miste zijn schot precisie.

In de tweede helft begon HAVO zoals het de eerste helft was geëindigd: vroeg druk zetten en in balbezit de juiste keuzes maken. Dit leidde wederom tot een aantal goede aanvallen. Veelvuldig was dit via de vleugels waar Bas van Gaal en Rob Vonk tot driemaal in de combinatie met één van de spitsen goed tot de achterlijn doorkwamen. Helaas geen uitgespeelde kansen en/of doelpunten tot gevolg. Een schot van Bas van Gaal werd nog van de doellijn gehaald.

Het spel van HAVO kostte veel energie en na een kwartier in de tweede helft zag je dat de wedstrijd aan het kantelen was. HAVO kwam nog moeilijk van eigen helft af en miste initiatief in balbezit. OBW werd sterker en creëerde enkele mogelijkheden. Tussen de 60e en de 75e minuut zijn drie wissels doorgevoerd: Jeff Derksen, Rob Derksen en Tim Vonk zijn gewisseld voor Sven Meuwsen, Martijn Vernooij en Jari Gertsen. Richting het einde van de wedstrijd leek het op een 0-0 af te stevenen, echter door een onoplettendheid achterin kon er gemakkelijk een voorzet worden gegeven die door de aanvaller in de kruising werd gevolleerd. 0-1 voor OBW. Kort daarna werd door de scheidsrechter afgefloten.

Al met al kan HAVO (zeker over de eerste 60 minuten) tevreden zijn. Een sterke en makkelijk voetballende tegenstander is langdurig onder druk gezet en zijn diverse goede aanvallen opgezet. In deze periode had HAVO zich moeten belonen met doelpunt(en). Dit geeft overigens wel vertrouwen voor de start van de competitie, die aankomende zondag zal beginnen, thuis tegen VV Ewijk (aftrap 14.00 uur).

Morgen (dinsdag 15 september) vindt de laatste oefenwedstrijd plaats: om 20.00 uur thuis tegen FC Kunde uit Nijmegen.

Bij beide wedstrijden hopen wij onze supporters weer in grote getalen langs de lijn te zien! Kom jij ook?

Wist je dat je gratis HAVO sponsor kunt worden door via Onze-Clubwinkel je reguliere aankopen te doen?

Beschikbare winkels zijn o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl en booking.com (en nog 400 andere websites)

Klik hier, of op onderstaand plaatje om HAVO sponsor te worden!