Datum

11 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 11 oktober speelde HAVO 1 de uitwedstrijd bij Blauw Wit in Nijmegen. Deze fysieke tegenstander, die de duels zeker niet schuwt, is de laatste jaren een moeilijk te kloppen ploeg voor HAVO.

De wedstrijd begon om 14:00 op een stroef veld. Vanwege de regen werd het veld wat sneller en dit zou in het voordeel moeten zijn van HAVO. Dit was echter niet te merken in de eerste helft. De wedstrijd speelde zich met name af op het middenveld, waar Blauw Wit direct al met forse overtredingen van start ging. Helaas voor HAVO greep de scheidsrechter niet, of onvoldoende in, en gaf géén kaarten, waardoor Blauw Wit dit spel voort kon zetten. Kort voor rust moest Rob Vonk dan ook met een blessure van het veld af. Twee overtredingen in nog géén 10 seconden waarbij de scheids in beide gevallen door liet spelen. Qua voetbal was de eerste helft niet best.Voor beide goals waren weinig kansen te bekennen. Blauw Wit wist enkel gevaarlijk te worden via hoekschoppen die scherp bij de eerste paal werden genomen. Dit leverde in de eerste helft gelukkig geen tegendoelpunten op.

In de rust werd afgesproken om meer druk vooruit te zetten en indien combinatievoetbal via middenveld niet mogelijk was eerder de spitsen te zoeken. De strijdwijze kon na een kleine 10 minuten echter alweer de prullenbak in door twee goals van Blauw Wit, kort achter elkaar. De eerste kwam uit een verre inworp, die door een speler van Blauw Wit werd doorgekopt en door de spits vrij voor Steven in de goal werd gekopt. Kort daarna kwam een lange bal, waarbij Steven uitkwam. De spits van Blauw Wit was eerder bij de bal, waardoor Steven géén andere mogelijkheid had dan hem neer te halen. Waar rood bij een overtreding op een doorgebroken speler op zijn plaats was, gaf de scheidsrechter in dit geval gelukkig geel. De daaropvolgende vrije trap werd op de rand van de 16 meter hard en laag in de hoek van de keeper ingeschoten.

HAVO ging daarna niet bij de pakken neer zitten. Door meer druk naar voren te zetten en beter combinatiespel legde Havo diverse goede aanvallen op de mat. Dit leverde dan ook een drie- tot viertal goede kansen op, die helaas niet werden benut. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam Martijn Vernooij als stormram in het veld. Dit leverde kort voor tijd de aansluitingstreffer van Sjors Venselaar op. Martijn legde de bal breed op de 16 meter en Sjors ronde in de korte hoek goed af. De laatste minuten werd met enkele lange ballen nog geprobeerd een gelijkspel uit het vuur te slepen, echter mocht dit niet baten.

Een onnodige verliespartij voor HAVO waardoor niet de koppositie werd gepakt.