Versoepeling regels voor spelers van 13 t/m 18 jaar - RKVV HAVO Haalderen

Versoepeling regels voor spelers van 13 t/m 18 jaar

Versoepeling regels voor spelers van 13 t/m 18 jaar

2 juni 2020 11:00

Domien Stoffels

Pubers in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar hoeven sinds gisteren bij het sporten geen 1,5 meter afstand meer in acht te nemen. Dit is onderdeel van één van de versoepelingen van de coronamaatregelen in de sportsector die het kabinet op 27 mei presenteerde.

Eerder, op 29 april, werd het sporten voor kinderen bij hun sportclub al toegestaan. De afstandsregel werd toen bij jongeren onder de 13 jaar al direct losgelaten. De oudere jeugd moest nog oppassen en afstand houden. De versoepeling geldt overigens alleen bij het trainen, daarna worden de kinderen weer geacht de regels omtrent ‘social distancing’ in acht te nemen. Sportwedstrijden blijven verboden, aldus het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het oprekken van de leeftijdsgrens maakt het mogelijk meer jeugd tegelijkertijd te laten trainen. De kinderen van 13 tot en met 18 jaar hoeven nu niet alleen geen onderlinge afstand meer te bewaren ten opzichte van hun leeftijdsgenoten, maar ook niet meer ten opzichte van jongere kinderen. 

Het is één van de versoepelingen in het pakket dat de sportsector betreft welke door het kabinet werden gepresenteerd. Ook is besloten dat binnensportaccommodaties, sportscholen en sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. Wanneer de HAVO kantine weer open zal gaan is op dit moment nog niet bekend.

Bij alle versoepelingen geldt wel het voorbehoud, dat de verspreiding van het coronavirus onder controle moet blijven.

Wedstrijden en competities zijn nog niet toegestaan. Ouders en/of toeschouwers mogen tevens nog steeds niet langs de lijn plaatsnemen en daarnaast is gebruik van douches en kleedkamers ook nog niet toegestaan. 

HAVO_spelers.jpg

Delen

Lees meer over:
Jeugdnieuws coronavirus

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!