Gevolgen verscherpte regels coronavirus - RKVV HAVO Haalderen

Gevolgen verscherpte regels coronavirus

Gevolgen verscherpte regels coronavirus

29 september 2020 6:30

Domien Stoffels

Op maandag 28 september zijn tijdens een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, strengere regels ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus aangekondigd. Deze regels gelden voor heel Nederland en treffen helaas ook ons als voetbalvereniging.

Deze verscherpte regels gelden vanaf dinsdag 29 September 18.00 uur en zullen ten minste drie weken van kracht zijn (tot dinsdag 20 Oktober). We sommen hieronder de invloed van deze regels voor ons als voetbalvereniging voor jullie op:

• Alle wedstrijden worden zonder publiek gespeeld (zowel senioren als voor onze jeugd) *
• Ook bij trainingen mogen mensen niet komen kijken
• Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
• De kantine moet gesloten blijven

In de praktijk komt het er dus voor de komende drie weken op neer dat bij trainingen en wedstrijden de kinderen, identiek als na de (intelligente) lock-down bij de poort van ons sportpark afgezet zullen moeten worden.

* Er is sprake van een uitzondering met betrekking tot chauffeurs bij uitwedstrijden voor jeugdteams:

Ik rijd mijn kind (t/mJO19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Senioren
Bij senioren vallen chauffeurs niet onder 'teambegeleiding' en dient men bij uitduels buiten het sportcomplex te wachten. 

 

Gelukkig gaan we dus niet helemaal terug naar af: voor zowel jeugd als senioren blijft het mogelijk om gezamenlijk te trainen en wedstrijden te spelen. Binnen het veld (tijdens het beoefenen van sport) is het niet noodzakelijk de 1.5 regel in acht te nemen, daarbuiten natuurlijk wel. 

Op het moment van schrijven is er nog geen officiële update vanuit onze bond (de KNVB) of het NOC*NSF. We moeten dus nog even afwachten wat de uiteindelijke aanpassingen in de protocollen zullen zijn. 

Hopelijk worden zaken snel meer duidelijk. Via onze website en Facebook pagina houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

 

De algemene pagina met alle corona gerelateerde nieuwsberichten is hier terug te vinden: https://www.havohaalderen.nl/corona/

De veelgestelde vragen van de Rijksoverheid hier.

coronavirus.jpg

Koop nu online loten voor de Grote-Clubactie. 80% van de opbrengst (€2,40) komt ten goede aan de HAVO jeugd. Klik op de de banner om naar onze verkooppagina te gaan: 

Banner.gif

 

Delen

Lees meer over:
breaking coronavirus

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!