KNVB zet streep door seniorencompetities - RKVV HAVO Haalderen

KNVB zet streep door seniorencompetities

KNVB zet streep door seniorencompetities

24 februari 2021 20:45

Hans Basten

De competities in het amateurvoetbal voor de senioren zullen definitief niet afgemaakt worden. De KNVB heeft die beslissing daags na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge genomen.

De wedstrijden van de eerste elftallen, van de tweede divisie tot en met de vijfde klasse, gaan niet meer door. Voor de overige amateurteams werd het programma al eerder geschrapt. Volgens de KNVB maken de coronamaatregelen van het demissionaire kabinet een hervatting onmogelijk. Dit houdt in dat er geen teams degraderen of promoveren dit seizoen.

De seizoensindeling van volgend jaar zal de KNVB baseren op de huidige samenstelling van teams. Als de overheidsregels het toelaten, wil de voetbalbond een kleinschalig regionaal toernooi op poten zetten, zodat amateurvoetballers minder ver hoeven reizen. De KNVB meldt dat de jeugd- en zaalcompetities mogelijk wel worden hervat.

Met het stopzetten van de competities wordt ook de HAVOPOOL dit seizoen niet meer hervat. Na overleg heeft de organisatie besloten dat het aantal behaalde punten overgeheveld zal worden naar aankomend seizoen.

 

                                                  lekke_bal.jpg

Delen

Lees meer over:
coronavirus

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!