Corona regels aanvang seizoen 2020-2021 - RKVV HAVO Haalderen

Corona regels aanvang seizoen 2020-2021

Corona regels aanvang seizoen 2020-2021

12 augustus 2020 13:00

Domien Stoffels

Vanaf deze of volgende week zal er weer worden begonnen met trainen op ons sportpark, de selectie was hier inmiddels al mee begonnen. Echter hebben we nog steeds te maken met regels die gelden ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Gemakshalve zetten we ze nog graag even op een rijtje zodat iedereen helemaal op de hoogte is van de huidige situatie.

[ Update dinsdag 29 September ] door de op maandag 28 September aangekondigde maatregelen is publiek ten minste drie weken niet toegestaan op ons sportpark 

Nieuwsbericht: https://www.havohaalderen.nl/289/219/gevolgen-verscherpte-regels-coronavirus/

 

======================================================

 

 

 

Allereerst zijn de algemene hygiëneregels van het RIVM onveranderd en nog steeds van kracht:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen.

 

Per 1 juli zijn de algemene spelregels voor het sporten reeds versoepeld:

 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen weer open (gebruik maken van douches dus ook).
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen begeleiders en sporters van 18 jaar en ouder 1.5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit is dus tot het moment dat een training begint, direct na afloop, op weg naar de kleedruimte, in de douche(s), de kantine en bij het verlaten van het sportpark (zie nadere toelichting bij de laatste alinea “gebruik kleedkamers”).
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat ze normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1.5 meter afstand te worden gehouden.

 

Terrein

 • Betreden van het sportpark is weer toegestaan.
 • De ingang van het sportpark was tijdelijk omgedraaid, maar dit is in verband met beheersbaarheid bij thuiswedstrijden weer ongedaan gemaakt. De reguliere ingang dient gebruikt te worden bij het betreden van ons terrein.
 • Het terrein verlaten dient te gebeuren via de poort aan de achterzijde van de kantine die bereikbaar is door om de kantine heen te lopen. Gebruik maken van het smalle pad naast de kantine is niet toegestaan. De ingang is geen uitgang.
 • De algemene regel 1.5 afstand tot elkaar te houden is (te allen tijde) van kracht.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

 

Kantine

 • Omdat er nogal wat regels komen kijken bij een opening van de kantine is besloten tot nader order, indien mogelijk (door weersomstandigheden), de kantine zoveel mogelijk gesloten te houden.
 • Buiten de kantine zullen tenten worden geplaatst van waaruit verkoop van dranken zal plaatsvinden.
 • Het nuttigen dient aldaar te gebeuren (rekening houdend met de 1.5 afstandsregel).
 • Op wedstrijddagen zal de kantine wel geopend zijn voor toiletgebruik en verkoop van etenswaar bij de keuken (1.5 meter afstand houden is hier van kracht).
 • Bij de ingang van de kantine is een hygiënezuil geplaatst waar het mogelijk is om je handen te ontsmetten. Dit is verplicht bij betreden van de kantine.
 • Indien de weersomstandigheden het niet toestaan om buiten verkoop en het nuttigen van drank- en/of etenswaar plaats te laten vinden, zal er een mogelijkheid zijn om na registratie gebruik te maken van onze kantine (toegewezen zitplaatsen). Door de 1.5 meter afstandsregel is het aantal zitplaatsen echter zeer beperkt. Aan de bar plaatsnemen zal niet mogelijk zijn. Er zijn spatschermen geplaatst ter bescherming van onze medewerkers.

 

Vervoer naar trainingen en/of uitwedstrijden

Let op! De volgende regels zijn adviezen afkomstig van het RIVM. Dit is dus geen verplichting. Echter zijn we van mening dat we als club niet anders kunnen dan éénieder nadrukkelijk te verzoeken deze adviezen op te volgen. Dit om te voorkomen dat een team, of zelfs de hele vereniging in de problemen kan komen als (een) besmetting(en) terug te voeren is op bijvoorbeeld een ritje naar een uitwedstrijd.

 • Kinderen tot en met 12 jaar, reizende in een auto met daarin personen buiten het eigen huishouden: gebruik van een mondkapje is niet nodig.
 • Kinderen vanaf 13 jaar, reizende in een auto met daarin personen buiten het eigen huishouden: een mondkapje is geadviseerd.
 • Volwassenen en ouders, reizende in een auto met daarin personen buiten het eigen huishouden (ook in het geval van kinderen jonger dan 12 jaar): gebruik van een mondkapje is geadviseerd.

 

Opmerking: we zijn op dit moment aan het kijken of HAVO als vereniging (waar nodig) kan faciliteren in mondkapjes voor gebruik tijdens het vervoer naar uitwedstrijden

 

Gebruik Kleedkamers

Het naleven van de 1.5 meter-regel voor spelers en ouder(s)/verzorger(s) ouder dan 18 jaar binnen de kleed- en doucheruimtes is natuurlijk een (grote) uitdaging. Na uitvoerig overleg hebben we besloten de verantwoordelijkheid voor de exacte uitvoering bij de verschillende teams neer te leggen. Waar mogelijk zullen we als club natuurlijk zoveel mogelijk meedenken in het vinden van oplossingen. Onderstaande adviezen zijn van kracht m.b.t. dit onderwerp:

 • Maak voorafgaand aan training(en) en/of wedstrijd(en) binnen je team (in overleg met trainer(s)/leider(s)) afspraken over het aantal spelers dat voor- en na afloop van de activiteit tegelijk gebruik maakt van de douche- en kleedruimte
 • Je kunt bijvoorbeeld afspreken in twee groepen om te kleden (en eventueel te douchen), of een x-aantal spelers doet dit thuis:
 • Kom waar mogelijk omgekleed naar de sportaccommodatie
 • Waar mogelijk kan HAVO meerdere kleedkamers beschikbaar stellen voor een team. Op piekmomenten zal dit echter niet altijd mogelijk zijn (gezien ons beperkt aantal kleedkamers). Dit dient altijd in overleg met de aanwezige terreinverantwoordelijke te worden besproken (meer details volgen m.b.t. dit onderwerp)

 

Kleedkamers tegenstander(s)

 • Tegenstanders krijgen standaard (sowieso) een kleedkamer toegewezen en zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling en/of omgang m.b.t. bovenstaande regels afkomstig uit de corona-protocollen. HAVO adviseert om al aangekleed/in sportkleding naar ons sportpark te vetrekken om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat wedstrijden op de geplande tijd kunnen aanvangen.

 

Ondanks dat bovenstaande zorgvuldig is samengesteld, kan het natuurlijk zijn dat er vragen naar voren komen. Het is complexe materie en er zijn veel regels en adviezen vanuit de diverse betrokken partijen (RIVM, de overheid, KNVB, NOC-NSF, etc). De afzonderlijke coronaprotocollen van de KNVB (https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen) bevatten (nog) meer details en kunnen eventuele vragen beantwoorden. 

Indien er alsnog onduidelijkheden en/of vragen zijn met betrekking tot de jeugd, is het mogelijk om een e-mail te sturen naar: TCJeugd@havohaalderen.nl. Voor senioren kan dit via: wedstrijdsecretaris@havohaalderen.nl

Delen

Lees meer over:
HAVO-1 Jeugdnieuws Senioren coronavirus

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!